Forbes Coaches Council Üyeleri Çalışanları Eğitmek için Neden

Forbes Coaches Council Üyeleri Çalışanları Eğitmek için Neden

Forbes Coaches Council üyelerinden Alexandra Salamis, çalışanları eğitmek için neden "Yaşayarak Öğrenme - Deneyimsel Öğrenmeyi" tercih ettiklerini şöyle anlatıyor:

Öğrenme sürecini hızlandırmanın yolu, deneyimsel öğrenmedir. Öğrencilerin veya çalışanların yeni bir görev yaparken işe dahil oldukları, ellerini kirlettikleri, ardından neler olduğuna yansıyan bir süreçtir. Süreç, daha güçlü hatıralar yaratmak için, eğitim sırasında çoklu duyular ve duygusal bağlantılar da dahil olmak üzere, birtakım avantajlara sahiptir.

Forbes Coaches Council üyelerinden Lisa Martin ile başlayalım:

"Beynimiz duyguları hatırlamak için bağlantılıdır . Deneyimsel öğrenme, çalışanların bir şeyler hissetmelerini sağlayarak, beynin hatırlama yeteneğini geliştirir. "Deneyimsel" bileşen olmadan eğitim, uzun vadeli davranış değişikliği fırsatını kaçırma riskiyle karşı karşıya olduğunuz anlamına gelir. Çalışanlar bir teori ya da kavramın kısa süreli hafızasını kazanabilirler fakat uygulanmazsa, kavramın kişinin günlük eylemlerine çok nadiren entegre olur.

Lisa Martin, Lisa Martin International

Alexandra Salamis ise şöyle açıklıyor:

"Çok Akıllı İki Tarihsel Kişi Yanılıyor Olamaz!

Einstein, "Bilginin tek kaynağı tecrübedir" dedi. Aristo "Öğrenmemiz gereken şeyleri yapabilir olmak için yaparak öğreniriz" dedi. Teori ve pratik arasındaki uçurumu kapatmak ihtiyacını anladılar. Yani, teorinin ötesine geçerek "yaparak öğrenme", çalışanların öğretilenleri uygulamaya geçirmesidir. Bu, kavramları ve fikirleri korumak ve uygulamak için çok önemlidir. "

Alexandra Salamis, Entegre Liderlik Tasarımı

Laurie Sudbrink,  yatırım getirisine vurgu yapıyor:

Yaşayarak Öğrenme Eğitim Sistemi Güçlü Bir Yatırım Getirisine Sahiptir!

En etkili öğrenim deneyimledir. Şirketlerin uygulamalı eğitim vermesinin en büyük sebebi "yaşayarak öğrenme" eğitiminin en yüksek yatırım getirisini sağlamasıdır. Çalışanların, dinleme, ekip çalışması, koçluk fırsatı bulduğunda, şirket bağlılığı ve güveni daha fazladır. İşe yansıtma zamanı ve geri bildirimle birleştirin, en iyi eğitim senaryosuna ve yatırım getirisine sahip olursunuz! 

Laurie Sudbrink, Sınırsız Koçluk Çözümleri

Forbes Coaches Council üyelerinden Kelly Byrnes ise:

"Meslektaşlar İşbirliği Yaptığında Bir Bağ Oluşur!

Deneyimsel öğrenme gelişmeyi hızlandırır çünkü insanlar gerçek zamanlı konular üzerinde çalışır ve sonuçları hemen değerlendirir. Bu tür öğrenmenin gizli faydası, meslektaşların deneyimler sırasında işbirliği yaptığı zaman oluşan bağdır. İlgisi olanların hepsi gelişir, katılım artar ve sonuçların sahiplenilmesi derinleşir. Bu gizli kazancın değeri, eğitim bittikten sonra uzun süre hissedilecektir. -

Kelly Byrnes, Voyage Danışmanlık Grubu